Външна или вътрешна топлоизолация – сравнение на плюсове и минуси

Клиентите често задават въпроса „Към какъв тип топлоизолация да прибегна? Кой е най-подходящият за мен?” Истината е, че отговорът не е еднозначен, поради което ще направим кратко пътешествие из потайностите на различните видове изолации.

Външна топлоизолация – характеристики и свойства

Видове материали за топлоизолации - кратко сравнение

Съществуват различни видове топлоизолационни материали, които се различават по своите особености. Най-широко разпространените от тях са EPS, графитеният EPS, XPS и каменната вата. Какво представляват те?

Боя за стена - сравнение и как да изберем подходяща

При избора на боя за стени или тавани, от голяма важност е за какво се използва помещението, което ще ремонтирате. Боите за интериор се делят основно на две групи в зависимост от разредителя им – латексови и алкидни. Латексовите покрития изглеждат нови по-дълго и по-лесни за нанасяне, но са доста термопластични, което ги прави по-удачни за обикновени помещения за обитаване или складиране на вещи, докато блажните (алкидни) са по-издръжливи на температурни промени и се цапат по-трудно, което ги прави добри за кухненски помещения и бани.

Топлоизолация за нашите нужди. Коя изолация е най-подходяща?

Съществуват редица фактори, които следва да вземем под внимание, ако желаем да изберем най-подходящата за нуждите и особеностите на климата в нашето населено място топлоизолация. Ще ви запознаем с най-важните сред тях.

Преди всичко подготовката за боядисване

Освен техника и опит, при боядисването, както и при всяка друга ремонтна дейност, от значителна важност са материалите, с които ще работим.
Както споменах и по-рано, подготовката на повърхността, която ще се обработва, често е по-важна за крайния резултат, отколкото самото боядисване.

А най-ранната част на това подготвяне започва с избирането на нужните материали.