Боя за стена - сравнение и как да изберем подходяща

При избора на боя за стени или тавани, от голяма важност е за какво се използва помещението, което ще ремонтирате. Боите за интериор се делят основно на две групи в зависимост от разредителя им – латексови и алкидни. Латексовите покрития изглеждат нови по-дълго и по-лесни за нанасяне, но са доста термопластични, което ги прави по-удачни за обикновени помещения за обитаване или складиране на вещи, докато блажните (алкидни) са по-издръжливи на температурни промени и се цапат по-трудно, което ги прави добри за кухненски помещения и бани.

Преди всичко подготовката за боядисване

Освен техника и опит, при боядисването, както и при всяка друга ремонтна дейност, от значителна важност са материалите, с които ще работим.
Както споменах и по-рано, подготовката на повърхността, която ще се обработва, често е по-важна за крайния резултат, отколкото самото боядисване.

А най-ранната част на това подготвяне започва с избирането на нужните материали.

Боядисване на дървена дограма

Рано или късно в живота на един човек настъпва момент, в който трябва да постегне малко дома си, било то да кърти и лепи плочки, да слага изолация или нещо доста по-простичко – да боядиса някоя и друга стена или рамка. Наложи ми се наскоро да извърша последното и реших вместо да давам пари на майстори, да се поразровя за информация по темата и да се опитам да се справя сама.